Monday, April 23, 2007

Prix Pavé d'Affinois Pélussin


Eilen ajoin kilpaa mäkisessä Pélussinin kaupungissa. Kaupunki sijaitsee noin 500m korkeudella, kauniissa Rhône-Alpes maakunnassa. Matkustin kisaa varten jo lauantaina yhdessä tiimini Pruneaux d'Agenin kanssa. Yövyimme 1200m korkeudella pienessä hotellissa, jota piti 83v energinen ranskalais-rouva. Rouva pitää yksin huolta (kolmen kissansa kanssa) pienestä hotellistaan, jossa on noin 10 huonetta... "Matkustaminen avartaa", ajattelin painaessani pään tyynyyn lauantai-iltana. On siinä meille nuorille ja vähän vanhemmillekin esimerkkiä energisyydestä ja elinvoimasta.

Laskeutuessamme kilpailupaikalle sunnuntaina, tunsin heti että olo ei ole paras mahdollinen. Päässäni pyöri ja minua huimasi hieman. Kilpailu koostui 15km mittaisesta kierroksesta jota kiersimme viisi kertaa. Nousumetrejä kertyi 1000 ja 27C keskilämpötila teki omalta osaltaan kilpailusta rankan. Näin jälkiviisaana luulen, etten ollut myöskään edellisenä päivänä juonut tarpeeksi, ja kun siihen lisää pienen altitude vaikutuksen niin paketti on selvä. Jeannie Longo oli viivalla kanssamme ja hän lähti toisella kierroksella irtiottoon johon saimme tiimistämme Angelique Saldanan. Jeannie oli kuitenkin uskomattoman vahva ja Angelique putosi hänen kyydistään kuin myös brasialialainen UCS Chirio-Forno Asolon ajaja, joka oli mukana irtiotossa. Saavuimme mäkiseen loppukiriin toisesta sijasta, mutta omat jalkani jaksoivat nousta ainoastaan sijalle 11. Kilpailun jälkeen päässä pyöri vielä jonkin aikaa, mutta vähitellen olo helpotti ja nyt hyvin nukutun yön jälkeen olen jo taas valmis hyppäämään fillarin selkään ja lähtemään palauttavalle lenkille.

Tiimistäni Angelique Saldana ja Christelle Ferrier-Bruneau osallistuvat Ranskan maajoukkueen paidassa maailman cup:n Fleche Wallonneen keskiviikkona 25.4. Jussi ajaa myös miesten Pro Tour Flechen, joten jännitettävää riittää!

No comments: