Thursday, May 8, 2008

Ottakaa iisisti, pyhät tulossa!

(en francais dessous)

Jos haluat tulla Ranskaan kesäduuniin, ehdotan että tulet jo toukokuussa. Nimittäin toukokuussa on niin paljon pyhiä, ettei duunit paljon rasita. Ellet sitten ole pyöräilijä, silloin skabat pyörii myös viikolla, kun on pyhiä.
Viime torstai oli Ranskassakin vappu ja nyt on taas pyhä. Tänään juhlistetaan historiallista 8.5.1945. Ja ei se siihen lopu. Ens maanantai (12.5.) on Pentecôte eli helluntai. Ja sunnuntai on suomi-äitien äitienpäivä ja oliks silloin joku muukin juhlapäivä??? :-) Noh, noh, eihän sitä nyt tarvi muistaa....

Odotan taas postista yhtä tärkeää pakettia, jonka tulisi olla perillä viimeistään huomenna. Olen jo osittain luopunut toivosta. Täytyy vain sitten toimittaa kyseinen paketti myöhässä saajalleen.

Miksu ja Jussi läks sitten Italiaan. Miksu lähti Venetsian lähelle Friuliin. Koulussa tutkimme aikoinamme Friulin tuolitehtailua, joka sai alkunsa naapurusto puuseppien verkostoitumisesta. Kun tämän Miksulle mainitsin niin Miksua nauratti. Mut sehän on meidän Vesa, ei se tajuu! Miksun kisa on siis Friulin ympäriajo ja sinne pääset tästä linkistä. On komiat varmasti näköalat ja kova skaba. Veikalle nyt vain iso tsemppi päälle ja voitto kotiin!!!

Jussi aloittaa lauantaina urakkansa Girossa. Mies matkusti Sisiliaan eilen. Kuulemma on Sisilia aikamoinen saari, tuntui olevan tyytyväisyyttä äänessä kun totesi, että vain kaksi tappia siellä.... Jussilla on kulkenut nyt ja aavistelen että kulkee myös saapasmaassa....

Si tu veux venir en France et travailler pendant l'été, viens mois de mai. Car les fêtes ne s'arrêtent pas, alors à travailler ne fais pas si mal. On vient juste de recuperer de 1er mai et aujourd'hui on fête le 8.5.1945. Et lundi c'est le Pentecôte. Et ce dimanche est la fëte des méres en Finlande et est-qu'il y avait aussi une autre fête dimanche??? Hmmm, je ne sais pas... ;-)

J'attends encore un colis de poste et je pense que je l'aurais pas en temps. Tant pis, je dois l'ammener en retard, c'est dommage, mais ce n'est pas moi. C'est les fêtes!

Jussi et Mika sont partis en Italie. Mika court en ce moment à Friuli, à côté de Venice. J'ai fait une étude des chaises de Friuli à l'école, ce qui est commencé par un groupe des ébénistes de Friuli et devenu maintenant un des plus grands fabricants des chaises dans le monde. Bon en tout cas, vous pouvez voir le course de Mika ici.

Et Jussi partait hier à Sicilie. Il paraît que cet île est spécial et je pense qu'il content faire que deux étapes la-bas. Jussi a bien marché ces derniers semaines et je pense que ce n'est que le début...

2 comments:

Anonymous said...

Hyvää kisaa Jussille ja koeta Tiina pysyä nahoissas siellä kotona, kun kisoja jännität. Me tuijotamme Eurosporttia!!!

Anonymous said...

Hei Tiinuliinu!
Me todella vietämme sunnuntaina Suomessa äitienpäivää ja tahdon kiittää myös sinun äitiäsi, mitä hän on maailmaan pungertanut just tuona päivänä silloin muutama vuosi sitten. Siis onnea Tiinuliinullemmme näin commenttienkin välittämänä. Ja tietenkin noille "pikkupojillemme" tsemppiä saapasmaahan.
terkuin appikokelaat