Monday, February 25, 2008

Ranskalaisesta suurpiirteydestä....

Luulisi, että neljän Ranskassa vietetyn vuoden jälkeen mikään ei enää pöyristytä, mutta kyllä vaan... Oheinen tarina menee sarjaan "Silloin kyllä otti pattiin!":

Tilasin itselleni netin kautta saksalaisesta nettifirmasta uudet hienot mustat maastokengät (ovh 150 euroa). Olen käyttänyt kyseistä firmaa ennenkin fillarin osia ja varusteita hankkiessa, joten tein tilauksen turvallisin mielin. Ilmoitus paketin lähtemisestä tuli saksalaisella jämptiydellä parin päivän sisällä. Jäin odottelemaan... odotin, odotin ja odotin.... Jussi muistutteli minua jo monta kertaa, että oletko kuullut kengistä (ps. minäkin olen ajoittain aika suurpiirteinen). Viime lauantaina aloin sitten soittelemaan Saksaan, kun pakettia ei näkynyt eikä kuulunut. Paketti oli lähtenyt liikkeelle jo reilu viikko sitten. Saksassa vastattiin heti puhelimeen.

Kyseinen saksalainen ihminen puhui sujuvaa ranskaa (Ranskassa asuvana tämäkin on outoa sillä Ranskassa puhutaan ainoastaan ranskaa). Tyttö neuvoi minua katsomaan netistä missä paketti tällä hetkellä on. Kerroin jo tehneeni niin mutta en saanut mitään tietoja koska DHL joka toimittaa paketit Saksassa on Ranskassa Chronopost. DHL:n koodit eivät käy Chronopostin koodien kanssa. Pyysin siis kyseistä naista selvittämään minulle nämä koodit.

Vihdoin saimme koodit selvitettyä ja hän kertoi minulle paketin olleen 13.2. alkaen Ranskan Chronopostin toimistossa La Farledessa. Meiltä sinne n. 100km matkaa!!

Selitin asian naiselle ja hän lupasi palata minulle maanantaina. Muistutin myös etten ollut saanut minkäänlaista ilmoitusta asiasta.

Tänään sain Saksasta puhelun heti aamulla. Tyttö kertoi paketin olevan St Zacharien postitoimistossa (siis meidän kylässämme)!! Loppujen lopuksi paketti on siis seissyt St Zachariessa jo 16.2. alkaen (reilun viikon). Minun tarvitsi soittaa Saksaan saadakseni tämän selville! Huomatkaa vielä, että olen tässä välissä käynyt kyseisessä postitoimistossa pariin otteeseen. Postitoimisto on hyvin pieni ja käyn siellä usein = minut tunnetaan. En ollut saanut saapumisilmoitusta, en mitään. Kaikenkukkuraksi tämä ei ollut eka kerta. Viimeksi tein samanlaisen puhelinrumban sillä pakettimme oli viety Chronopostin toimesta naapuriin ja juuri ennen kuin aloin tehdä ilmoitusta asiasta naapuri älysi tuoda paketin meille (viikon viiveellä!) Puhelun jälkeen juoksin postiin, hain pakettini, haukuin Chronopostin ja kerroin virkailijalle, että olen soittanut Saksaan pariin otteeseen saadakseni tiedon, että paketti onkin kotipostissani!

vastaus oli: "Ah bon? Ce n'est pas vrai! Mais ce n'est pas nous qui s'en occupe... c'est Chronopost...."

Niinpä niin. Juoksulenkki kulki hyvin kaiken tämän jälkeen!

1 comment:

Miksu said...

Buahah! Hyvä Ranska! Mäkin oon joskus itse hakenut chronopostin paketin Marignanen lentokentältä, kun ne ei löytäneet tänne meille... Pääsi paljon helpommalla! Aina vaan pöyristyttää!