Tuesday, June 19, 2007

Emakumeen Bira 13-17.6. -Back To Business-

Totisen toukokuun jälkeen alan olla takaisin radalla! Tiimiltä tuli kutsuhuuto kohti Espanjaa ja baskimaan nousuja:

Espanjan baskimaalla ajettu etappikilpailu Emakumeen Bira oli mielenkiintoinen kokemus. Espanjassa osataan pitää huolta pyöräilijöistä, ja tällä kertaa ilokseni huomasin myös että naispyöräilijöille puitteet olivat niinkuin pitää. Silloin kun ajaa viikonkin verran kilpaa joka ikinen päivä, välillä kaatosateessa ja toisena päivänä 40c kuumuudessa osaa sitä arvostaa pieniä asioita. Tässä kisassa hotellimajoitus oli viimeisen päälle, ruoka hyvää, pasta kerrankin jonkin makuista... Ranskassa kisailleet tietävät mistä puhun.

Vedin kisan läpi "treenimielessä", tiesin nähdessäni osanottajaluettelon, että kovaa mennään. Olin oikeassa. Baskimaalta löytyy jonkinlaisia nousuja, joten kilpailun luonne oli että pääjoukko räjäytettiin aina mäissä, niitä ennen toki myös tasaisella vedettiin ajoittain nenä ohjaustangossa kiinni. Itselläni oli mäissä ongelmia edelleen vanhan tutun jalkavaivani vuoksi, mutta ajoittain tilanne näytti jo paremmalta ja uskonkin vahvasti, että olen saanut vaivani nyt jonkinlaiseen hallintaan.

Tiimimme Christel Ferrier-Bruneau ajoi mahtavan etapin, kokonaistuloksissa Christel oli hienosti 18:s. Mahtava ajo näin tasokkaassa porukassa!! Ruotsin mestari Susanne Ljunskog vei kokonaisvoiton, maailmanmestari Marianne Vos:n (20.v.) voittaessa 3 etappia!!

Itse kärsin viimeisinä päivinä pienestä flunssasta, jota nyt parantelen kotonani St Zachariessa. Flunssaisenakin pystyin silti ajamaan etappikisan loppuun ja näin ollen voin olla tyytyväinen suorituksiini. Piakkoin starttaankin sitten Suomeen ja juhannuspäivänä taidankin käydä heittämässä Veskun ympäri! :-)

-nuhanenä-

No comments: